Spring til indhold

Presse

Anmeldelser

Daniel Dalgaard har skrevet en rammende roman om sin egen generations opgør og selvopgør som fejlbarlige fædre uden forbilleder.

Daniel Dalgaard er ’all inclusive’, læs ham, hvis du har en familie, det vil sige: Læs ham.

Med »Vulkanø« har Daniel Dalgaard sat sig for at undersøge fænomenet »Den perfekte far«. Det er der kommet en underholdende og eftertænksom bog ud af. Det handler kort sagt om fejl og mangler og ikke mindst en forsoning med sig selv og sit ophav.

Daniel Dalgaard følger sin heftige romandebut op med noget langt mere henkastet, intimt og afdæmpet. Vulkanø åbner sig langsomt som en stærk meditation over faderroller.

En intens og rørende fortælling om at være far og menneske i det 21. århundrede.

... en dirrende, smuk, sårbar rejse ...

Vulkanø er en dybt rørende og tankevækkende roman, der opmuntrer os alle til at reflektere over vores egen væren i verden og de spor, vores fortid sætter.

En foruroligende, intens og morsom debutroman ... Bobler og syder af akut præcise sproglige og sociale iagttagelser ... en imponerende bastard af en roman ... Jeg glæder mig allerede til at gå om bord i den igen.

5/5

Daniel Dalgaard imponerer med et episk vovestykke ... En på en gang nådesløs og befriende psykologisk analyse af det komplekse sociale spil, mennesker på godt og ondt indgår i ... Rækker langt ud over, hvad man sædvanligvis ser i en forfatters første roman.

Detonerer vidunderligt.... Kan man skrive sådan, kan man skrive alt ... Jeg kan næsten ikke få mig til uironisk at kalde noget 'en stor roman'. Men det er altså, hvad det er.

En fascinerende fortælling om almindelig modbydelighed ... Elegant og overraskende ... Et imponerende blik for at give små, ellers ubetydelige, men sansemættede ord og detaljer vigtige funktioner ... Besættende ubehag, der får en til at sluge siderne i Sfinx.

Sfinx får én til at måbe over verdens virvar ... Husker os på den skønne banale sandhed, at hvert eneste menneske rummer sin helt egen uerstattelige historie. Historier, som Dalgaard fintmærkende skraber fri, samtidig med at han skildrer de på én gang pinsomme og følsomme bånd, der løber mennesker imellem.

5/5

Tankevækkende roman om identitet, afmagt, ensomhed og tilfældighedernes lunefuldhed. Sproget er sanseligt og billedskabende og de to hovedpersoner troværdige og genkendelige i deres rodløshed.

Dalgaard skriver både fængende, levende og uden filter, så man virkelig får fortællingen, som til tider er ret grum og tåkrummende, helt ind under huden ... Bogen bliver bedre og bedre, jo mere man læser, og kan virkelig godt anbefale den.

Fotos

Video