Presse

Fotos

Interviews & anmeldelser

Jyllands-Posten
5/5
En foruroligende, intens og morsom debutroman ... Bobler og syder af akut præcise sproglige og sociale iagttagelser ... en imponerende bastard af en roman ... Jeg glæder mig allerede til at gå om bord i den igen.
Kristeligt Dagblad
5/5
Daniel Dalgaard imponerer med et episk vovestykke ... En på en gang nådesløs og befriende psykologisk analyse af det komplekse sociale spil, mennesker på godt og ondt indgår i ... Rækker langt ud over, hvad man sædvanligvis ser i en forfatters første roman.
Weekendavisen
Detonerer vidunderligt.... Kan man skrive sådan, kan man skrive alt ... Jeg kan næsten ikke få mig til uironisk at kalde noget 'en stor roman'. Men det er altså, hvad det er.
Information
En fascinerende fortælling om almindelig modbydelighed ... Elegant og overraskende ... Et imponerende blik for at give små, ellers ubetydelige, men sansemættede ord og detaljer vigtige funktioner ... Besættende ubehag, der får en til at sluge siderne i Sfinx.
Politiken
5/5
Sfinx får én til at måbe over verdens virvar ... Husker os på den skønne banale sandhed, at hvert eneste menneske rummer sin helt egen uerstattelige historie. Historier, som Dalgaard fintmærkende skraber fri, samtidig med at han skildrer de på én gang pinsomme og følsomme bånd, der løber mennesker imellem.
Dansk BiblioteksCenter
Tankevækkende roman om identitet, afmagt, ensomhed og tilfældighedernes lunefuldhed. Sproget er sanseligt og billedskabende og de to hovedpersoner troværdige og genkendelige i deres rodløshed.
Sarahsbookmark
5/5
Dalgaard skriver både fængende, levende og uden filter, så man virkelig får fortællingen, som til tider er ret grum og tåkrummende, helt ind under huden ... Bogen bliver bedre og bedre, jo mere man læser, og kan virkelig godt anbefale den.

Video