Udgivelser

Sfinx
Roman. 2021

Daniel Dalgaard imponerer med et episk vovestykke ... En på en gang nådesløs og befriende psykologisk analyse af det komplekse sociale spil, mennesker på godt og ondt indgår i ... Rækker langt ud over, hvad man sædvanligvis ser i en forfatters første roman.
Kristeligt Dagblad
En foruroligende, intens og morsom debutroman ... Bobler og syder af akut præcise sproglige og sociale iagttagelser ... en imponerende bastard af en roman ... Jeg glæder mig allerede til at gå om bord i den igen.
Jyllands-Posten

Forestillingen om Patrick Mortensen - Mænd i det enogtyvende århundrede
Essay. 2021

I "Forestillingen om Patrick Mortensen" går Daniel Dalgaard på jagt efter forbilleder i en tid, hvor manderollen er under forandring. Med udgangspunkt i AGF-spilleren Patrick Mortensen nuancerer Dalgaard den gængse opfattelse af forholdet mellem fodbold og maskulinitet, samtidig med at han optegner kønsdebattens faldgruber og viser, hvordan vores ændrede forhold til køn er en udfordring i hverdagen, som også kan være utroligt frisættende.
”Man bør læse det her essay."

"En skribent i fuldstændig kontrol over sin tekst. En ganske overlegen skribent der har styr på sin tekst hele vejen igennem.”

”Jeg bliver klogere af at læse det og det var underholdende […] Den vil jeg anbefale alle at finde.”
Podcasten Bold & Bøger #33

Spejlkamel
Digte. 2016

"Fascinerende læsning ... Et pragteksempel på, hvordan den litterære form kan indfange denne erindringens dynamik. Med digterens aktuelle tilværelse som resonansbund præsenteres vi her for et mangefold af barndomsminder, der folder sig ind og ud af nutiden som flot associerede hukommelsesspor, vi som læsere kan følge med i."
Jyllands-Posten
"Udsøgt. Daniel Dalgaard jager omhyggeligt gamle ydmygelser gennem snørklede hjernevindinger og finder - heureka! - sin egen stemme."
Weekendavisen

Vi er ikke konger
Digte. 2013

”Daniel Dalgaards digte er excentriske, uforudsigelige og energiske … I bogen skiftes der stil og stemning hundredvis af gange og ofte med fascinerende resultater. Det kan være fra abstrakte poetologiske refleksioner til dagligdags oplevelser … At Daniel Dalgaard er en af de digtere, som man kommer til at høre mere til, hersker der ingen tvivl om efter denne talentfulde debut.”
Kristeligt Dagblad